Україна

Британська розвідка оцінила контрнаступ України на півдні


Британська розвідка оцінила контрнаступ України на півдні

Внаслідок атаки ЗСУ на мости 49-а російська армія РФ, яка дислокується поблизу Херсона, опинилася в дуже вразливому становищі.

Україна посилює контрнаступ у Херсонській області. ЗСУ створили плацдарм на південь від річки Інгулець, що утворює північний кордон окупованого Росією Херсона. Про це у четвер, 28 липня, повідомило у Twitter Міноборони Великобританії з посиланням на дані розвідки.

Зазначається, що Україна використала свою нову далекобійну артилерію, щоб пошкодити мости через Дніпро, через які здійснювалося постачання російської армії на правобережжя Херсона. Один із них, кілометровий Антонівський міст поблизу Херсона, було пошкоджено минулого тижня. 27 липня Україна вдарила по ньому знову, і ймовірно, зараз він непридатний для використання.

У британській розвідці зазначають, що в результаті атаки ЗСУ на мости 49-а російська армія, яка дислокується на західному березі Дніпра поблизу Херсона, опинилася в дуже вразливому становищі.

Херсон, найбільш значущий у політичному плані населений пункт, окупований Росією після 24 лютого, зараз практично відрізаний від інших окупованих територій. Його втрата серйозно підірвала б спроби РФ подати окупацію як успіх.

Раніше президент Володимир Зеленський пояснив удар по Антонівському мосту.

Ласкаво просимо до котла. Удар по мосту у Херсоні


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button