Україна

Британія передала два мінні тральщики Україні


Британія передала два мінні тральщики Україні

Кораблі класу Sandown, HMS Grimsby і HMS Shoreham були виведені зі складу Королівського флоту і передані українським військовим, де вони діятимуть під назвами Чернігів і Черкаси.

Британія передала Україні два мінних тральщики Королівського військово-морського флоту. Вони вже прибули в Портсмут, де їхні екіпажі проходять навчання для підготовки до виконання завдань у Чорному морі. Про це повідомляє Portsmouth News.

Зазначається, що військові кораблі класу Sandown, HMS Grimsby і HMS Shoreham були виведені зі складу Королівського флоту і передані українським військовим, де вони діятимуть під назвами Чернігів і Черкаси.

Кораблі, кожен з яких прослужив у Королівському флоті понад 20 років, прибули на військово-морську базу Портсмута, відпливши з Шотландії. Вони залишаться базуватися в Портсмуті, поки члени екіпажу проходитимуть навчання, щоб підготувати їх до пошуку мін у Чорному морі.

За словами представника Міністерства оборони Британії, “наразі кораблі не можуть увійти в Чорне море через умови Конвенції Монтре, яка обмежує прохід військових суден через протоку Босфор під час війни. Проте, вони стануть критично важливим засобом для України в її майбутній обороні берегової лінії, оскільки Великобританія прагне підтримати довгострокові можливості українських ВМС, у той час як вони прагнуть захистити комерційне судноплавство шляхом виявлення і знешкодження морських мін”.

Нагадаємо, днями Україна і Велика Британія підписали рамкову домовленість про співпрацю у сфері оборонних матеріалів.

Раніше повідомлялося, що Велика Британія надасть Україні новий пакет військової допомоги вартістю 60 млн фунтів стерлінгів. До нього увійдуть дрони і забезпечення систем ППО.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button