Україна

Британія дасть Україні вдвічі більше танків Challenger 2 – посол


Британія дасть Україні вдвічі більше танків Challenger 2 - посол

Київ отримає від Лондона більше британських танків, ніж просив спочатку – майже 30 одиниць, заявив Вадим Пристайко.

Британія в деяких випадках допомагає Україні більше, ніж просив Київ. Зокрема, кількість переданих ЗСУ танків Challenger 2 зросте вдвічі. Про це заявив посол України у Великій Британії Вадим Пристайко в інтерв’ю Радіо Свобода, опублікованому в суботу, 4 березня.

За його словами, допомога Лондона знаходиться у кількох площинах і в деяких випадках Київ отримує від союзника більше допомоги, ніж просив.

“Наприклад, якщо ми говоримо про військові тренування, то ми запитували одну кількість, а зараз Британія пропонує нам збільшити її в 2,5 рази на цей рік. Тобто тут можна сказати, що +250%. Деяке озброєння, яке ми запитували наприклад, літаки, то тут складно. Ми шукаємо варіанти”, – пояснив посол.

Він також зазначив, що Україна просила Британію 14 танків Challenger 2, але після візиту президента Володимира Зеленського стало відомо, що їхня кількість зросте вдвічі.

Прем’єр-міністр Британії Ріші Сунак раніше заявив, що перші танки Challenger Україна отримають у березні. Постачання Києву британських винищувачів також можливе.

Challenger прибудуть до України до літа – Бен Уоллес


Новини від Кореспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button