Світ

Норвегія анонсувала додаткові €64 млн на допомогу Україні й Молдові

Норвегія анонсувала додаткові €64 млн на допомогу Україні й Молдові

Фото: Unsplash

Норвегія надає значну допомогу Україні

Міністр закордонних справ Норвегії вражений побаченими в Одесі зруйнованими будинками і захоплюється стійкістю українців.

Норвегія анонсувала додаткове виділення коштів  на гуманітарну допомогу Україні й Молдові за посередництва міжнародних організацій. Про це з посиланням на пресслужбу МЗС Норвегії в середу, 17 квітня, повідомила Європейська правда.

Як повідомила міністр закордонних справ Еспена Барта Ейде, загальний обсяг нової допомоги складає 745 млн норвезьких крон (майже 64 млн євро).

Зазначається, що Кошти будуть спрямовані на гуманітарні проєкти в Україні через ООН і Червоний Хрест і призначені, зокрема, на забезпечення дахом над головою людей, які втратили житло, допомогу харчовими продуктами і питною водою, а також на медикаменти для дітей і внутрішніх переселенців.

Міністр додав, що вражений побаченими в Одесі зруйнованими будинками і захоплюється стійкістю українців.

“Це наша відповідальність та наш обов’язок підтримувати їх в умовах, коли вони витримують російські атаки і намагаються забезпечити нормальне життя суспільства, наскільки це можливо”, – підкреслив Еспен Барт Ейде.

Повідомляється, що близько 6 млн євро отримає Молдова, де нині перебувають десятки тисяч українців, які покинули свої домівки через війну.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба сказав, що Україна розраховує на допомогу Норвегії в отриманні систем ППО Patriot з інших країн у найкоротші терміни, вже обговорені конкретні кроки норвезької сторони в цьому напрямку.

Норвегія обіцяє новітню зброю для українських F-16

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 + 9 =

Back to top button