Україна

Бойовики “ЛНР” примусово “евакуйовують” мешканців Харківщини до РФ


Бойовики ЛНР примусово евакуйовують мешканців Харківщини до РФ

“Військові” однієї із псевдореспублік Донбасу змушують мешканців тимчасово окупованої частини Харківської області переїжджати до наметових таборів на території Росії.

 

Бойовики “ЛНР” примусово вивозять мешканців Козачої Лопані Харківської області до наметових таборів на території Бєлгородської області Росії. В Україні розпочато розслідування насильницької евакуації громадян. Про це повідомляє Офіс генерального прокурора у середу, 3 серпня.
 
Прокуратура внесла відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань України (ЄРДР). Незаконні збройні формування ЛНР примусово вивозять людей до Росії. З цією метою вони маніпулюють та залякують їх. Зокрема, бойовики переконують їх у нібито “загрозі обстрілів з боку української армії”.
 
Дергачівська окружна прокуратура розпочала досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни – ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу.
 
Після завершення розслідування матеріали справи передадуть до управління СБУ у Харківській області.
 
Нагадаємо, Офіс генпрокурора заочно повідомив про підозру колаборанту з Донецької області, який зайняв псевдопосаду “начальника відділу роботи з місцевим населенням адміністрації міста Новоазовська ДНР”.
 
Раніше двоє депутатів Херсонщини отримали підозри у колабораціонізмі. Один із них погодився піти на службу до окупантів як “мер” Генічеська, а другий – очолити “Рибінспекцію” Генічеського району.
 
 
 
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button