Україна

Боголюбов заплатив дружині £7 млн, щоб вона виїхала з Лондону – ЗМІ


Боголюбов заплатив дружині £7 млн, щоб вона виїхала з Лондону - ЗМІ

Таким чином ескспівласник ПриватБанку намагався уникнути розгляду справи його справи у Лондоні.

Бізнесмен та колишній співвласник ПриватБанку Геннадій Боголюбов заплатив своїй дружині 7 млн фунтів стерлінгів, щоб вона виїхала з Лондону. Таким чином він намагався уникнути судового позову у Великобританії проти нього та Ігоря Коломойського, повідомляє The Standard.

Видання із посиланням на судові документах пише, що Боголюбов, який багато років жив у особняку на Белгрейв-сквер, зробив виплату своїй дружині Софії, а також “погрожував позбавити підтримки своїх власних дітей”, якщо вона не переїде.

Зазначається, що його наміром було “розірвати свої звʼязки з цією юрисдикцією”, щоб уникнути судових розглядів у Великій Британії у справі про ПриватБанк.

“Хоча його дружина виїхала з Лондона, суддя пізніше постановив, що справа може розглядатися в Лондоні, і Боголюбов, який також купив будинок в одному з найдорожчих районів Лондона – Белгревії – та ще один будинок на Ітон Плейс, зараз із Коломойським судиться через державний банк у довготривалому судовому процесі у Високому суді, який, як очікується, завершиться винесенням рішення в 2024 році”, – йдеться в повідомленні.

Видання також наводить свідчення дружини Боголюбова, яка розповіла про тиск з боку чоловіка.

“Її свідчення полягають у тому, що “я відчувала тиск з боку Геннадія, оскільки він сказав, що якщо я не поїду з Англії, він більше не підтримуватиме мене фінансово. Тож, я неохоче погодилася переїхати з дітьми до Швейцарії”, – йдеться у документах.

За інформацією, наданою суду, статки Боголюбова оцінюються в 3,8 млрд фунтів стерлінгів, але цього буде недостатньо для погашення його зобовʼязань, якщо він програє справу про ПриватБанк.

Боголюбов переїхав до Лондона в 2009 році і отримав британське громадянство. Він залишив місто в 2017 році і переїхав до Швейцарії після того, як йому предʼявили позови з двох інших справ, розпочатих до початку судового розгляду ПриватБанку.

Раніше повідомлялося, що Боголюбов відмовився давати свідчення у суді в Лондоні у справі ПриватБанку.

А минулого року колишня дружина Боголюбова відсудила у нього $17,5 млн.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button