Україна

Блінкен оцінив боротьбу з корупцією в Україні


Блінкен оцінив боротьбу з корупцією в Україні

Україна ставиться до корупції “надзвичайно серйозно”, а Штати контролюють надані кошти, зазначив держсекретар США.


Влада України “демонструє нетерпимість до корупції”, а Сполучені Штати Америки контролюють витрачені кошти. Про це в інтерв’ю CBS Mornings заявив державний секретар США Ентоні Блінкен.
 
“Сам факт того, що президент Зеленський вжив заходів, очевидно, для боротьби з випадками корупції, свідчить про те, що українці сприймають це надзвичайно серйозно. І вони знають, що Сполучені Штати та десятки інших країн, які підтримують Україну, хочуть бути певними, що підтримка, яку ми їм надаємо, використовується правильно”, – зазначив глава Держдепартаменту США.

Блінкен також підкреслив, що в Україні, а також в інших країнах працюють команди американських фахівців, які стежать за тим, щоби гроші витрачалися на цілі, для яких надсилаються в країну.
 
“Я спілкувався з членами Конгресу, які їздили в Україну, і вони бачили наші зусилля на підтвердження того, що ці кошти добре обліковуються. Вони повернулися під великим враженням від цього контролю, цих заходів, і вони сказали нам, що вони не бачили нічого настільки ефективного в інших місцях раніше”, – розповів держсекретар США.
 
Блінкен також окремо прокоментував звільнення керівництва Міністерства оборони України.
 
“Чи були всі вони звільнені через корупцію – це відкрите питання. Я думаю, що в деяких випадках є й інші причини. Але для нас, для мене, той факт, що Зеленський вживає рішучих дій скрізь, де він щось бачить, є доказом, що вони сприймають це серйозно”, – сказав очільник Держдепартаменту США.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України під час засідання 19 вересня ухвалив три важливі антикорупційні рішення. Вони стосуються боротьби з хабарництвом та відмиванням грошей.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button