Україна

Блінкен: Коли ЗСУ розгорнуться, то на фронті будуть зміни


Блінкен: Коли ЗСУ розгорнуться, то на фронті будуть зміни

Держсекретар США вважає, що українці “мають уже все для успіху” і коли вони розгорнуться, на фронті будуть зміни.

Держсекретар США Ентоні Блінкен застеріг від передчасних висновків щодо контрнаступу ЗСУ та очікує змін на фронті. Про це він сказав на форумі Aspen Security Forum.

“Ми з самого початку говорили, що це буде важко. Ви, мабуть, чули, і багато людей говорило про те, що росіяни підготували серйозні і укріплені лінії захисту. Українці пробиваються через них”, – заявив він.

На думку Блінкена, українці, які вже звільнили половину територій, які від початку війни захопили росіяни, “мають уже все для успіху”, бо вони “борються за свою землю, за свою країну, за своє майбутнє, за свою свободу”.

“І коли вони розгорнуться і почнуть діяти, усі сили, які були навчені за останні місяці, обладнання, яке надали їм ми і приблизно 50 країн, я думаю, все це матиме суттєве значення і призведе до змін”, – заявив держсекретар США.

Також сьогодні президент Володимир Зеленський анонсував пришвидшення контрнаступу. Президент додав, що для пришвидшення просування української армії не вистачало техніки для розмінування.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button