Україна

Білорусь запровадила ліцензування на деякі українські товари

Про це повідомив торговий представник України Тарас Качка, інформує 1NEWS.

Білорусь запровадила режим індивідуального ліцензування на імпорт низки українських товарів, у тому числі сільгосптехники та продуктів.

“За оперативною інформацією Білорусь запровадила режим індивідуального ліцензування на імпорт низки українських товарів: кондитерські вироби, шоколад, соки, пиво, плити ДСП і ДВП, обої, туалетний папір і упаковка, цегла,  керамічна плитка, скляні ампули, сільгосптехніка для сіяння, пральні машини та меблі”, – повідомив він у Facebook.

За його словами, це рішення затверджене постановою Ради міністрів Білорусі від 26 травня #292. Вона набере чинності через 10 днів після публікації і розрахована на 6 місяців.

Качка назвав такі дії необґрунтованими та дискримінаційними, адже “режим індивідуального ліцензування означає ручне управління ввезенням української продукції до Білорусі”.

Наразі уряд проводить консультації з виробниками щодо усунення негативних наслідків дискримінаційних дій уряду Білорусі, додав торгпред. Згодом він зауважив, що заходи по ліцензуванню імпорту, за оперативною інформацією, пов‘язані з торговими обмеженнями які накладалися раніше.

 

 

 

Back to top button