Україна

Білорусь відновила постачання електроенергії в Україну

Постачання електроенергії з Білорусі в енергосистему України відновилося. Про це свідчать дані Європейської мережі системних операторів передачі електроенергії ENTSO-E, пише 1news, посилаючись на 112ua.

Станом на 2 годину 21 листопада кількість електроенергії, імпортованої до України з білоруської території, становила 415 Мвт/год.

Як відомо, комерційний імпорт електроенергії з Білорусі, який розпочався 6 листопада, був зупинений о 01:00 18 листопада (за київським часом).

Станом на 10 годину ранку 18 листопада імпорт з Білорусі становив 0 МВт/год.

Нагадаємо, 6 листопада Білорусь відновила комерційне постачання електроенергії в Україну. Імпорт ресурсу повинен був здійснюватися за рівним графіком з 00:00 до 23:00 6 листопада без перерв. 

Водночас на 7 листопада була запланована додаткова поставка електроенергії.

8 листопада в Білорусі заявили, що відмовляються постачати електроенергію Україні на основі раніше укладених рамкових контрактів. Відповідний документ опублікувала член колегії Державної інспекції ядерного регулювання України.

Але вже наступного дня, 9 листопада, в Беленерго заявили, що Білорусь продовжує постачання електроенергії в Україну в рамках підписаного на листопад контракту.

Back to top button