Україна

Білорусь іще не Росія, люди борються – Зеленський


Білорусь іще не Росія, люди борються - Зеленський

Президент вважає, що понад 70% білорусів підтримують Україну та проти Російської Федерації.


Росія прагне зробити Білорусь своєю частиною, однак білоруси борються і можуть залишитися незалежним суспільством.  Про це заявив президент Володимир Зеленський в інтерв’ю італійським ЗМІ в суботу, 13 травня.

“Я не вважаю, що Білорусь – це Росія. Росія робить усе, щоб зробити з Білорусі Росію. Навіть не так… щоб зробити частиною Росії, щоб там усім керувати”, – сказав він.
 
За словами Зеленського, у багатьох білоруських інституціях є “свої люди” Кремля, які керують тими чи іншими процесами.
 
Водночас президент зазначив, що понад 70% населення Білорусі – проти Росії, вони “засмучені війною, підтримують Україну”, і це вже велика різниця з росіянами.
 
“Це говорить про те, що, незважаючи на інформаційну політику, незважаючи на будь-які наративи, білоруси борються. Коли тобі по телебаченню, в інтернеті, в газетах говорять, що Росія – твій брат, а Україна – ворог, складно жити в цьому наративі. Але вони борються, і я вважаю, що суспільство Білорусі залишиться незалежним. Це складно, це теж війна, тому що у них немає жертв, але є втрачені люди, яким промили мозок, це також війна за незалежність, свободу слова, свободу вибору, це велика війна за ті самі цінності”, – заявив Зеленський.
 
На думку глави держави, білоруси розуміють, що наступними для російської агресії можуть стати вони, Молдова або Балтійські країни.

Нагадаємо, раніше журналісти виявили внутрішній документ Кремля, згідно з яким РФ планує повністю підпорядкувати Білорусь до 2030 року. Формальний лідер країни Олександр Лукашенко заявив, що “Білорусь є незалежною суверенною державою”.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button