Україна

Бельгія передасть Україні сотні військових вантажівок


Бельгія передасть Україні сотні військових вантажівок

Армія Бельгії налічує 400 автомобілів Volvo, від яких планує відмовитись у 2023 році. Більшість із них буде відправлено до України.

Влада Бельгії передасть Україні 240 військових вантажівок Volvo. Перші автомобілі будуть відправлені вже наступного тижня. Про це у четвер, 16 березня, повідомило видання De Standaard.
 
Наголошується, що наразі армія Бельгії налічує 400 автомобілів Volvo, від яких планує відмовитись у 2023 році. Більшість із них буде відправлено до України. Деякі автомобілі оснащені кранами та евакуаторами. Крім цього, до поставок будуть включені інструкції з користування та запасні частини.
 
Видання наголошує, що ідея про те, що таким чином Бельгія позбавляється “старого мотлоху”, не відповідає дійсності. Неназваний високопоставлений бельгійський військовий заявив, що перед відправкою выдбувалася консультація з українською стороною щодо доцільності такої допомоги.
 
“Про це ведуться тісні консультації в Контактній групі з оборони України. Українцям не постачається нічого з того, що вони б самі не попросили”, – сказав він.
 
Чиновник також додав, що підрозділи ЗСУ чекають на ці вантажівки, адже під час війни логістика не менш важлива, ніж зброя.
 
Раніше повідомлялося, що Нідерланди разом з Бельгією нададуть Україні два мінні тральщики.
 
Бельгія заморозила рекордну суму російських активів

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button