Україна

Австралія внесла понад $32 мільйони у Міжнародний фонд для України


Австралія внесла понад $32 мільйони у Міжнародний фонд для України

Президент Зеленський зазначив, що Україна і Австралія географічно віддалені, але спільні цінності демократії, прав людини й верховенства права звʼязують народи двох країн.

Австралія зробила внесок у понад $32 мільйони в Міжнародний фонд для України на зміцнення обороноздатності. Про це президент України Володимир Зеленський повідомив у соціальній мережі X у четвер, 15 лютого.

“Вдячний Австралії та її прем’єр-міністру Ентоні Албанізі за внесок розміром $32,4 млн на зміцнення обороноздатності України через Міжнародний фонд для України, який адмініструється міністерством оборони Великої Британії. Австралія демонструє відданість захисту свободи, життя та міжнародного порядку – саме таку, яку мають демонструвати всі вільні нації на всіх континентах”, – зазначив президент.

Зеленський додав, що географічна відстань – не перешкода для сповідування однакових цінностей.

“Наші країни географічно віддалені, але спільні цінності демократії, прав людини й верховенства права звʼязують нас. Ми ніколи не забудемо Австралію та її підтримку”, – запевнив президент України.

Раніше австралійська компанія виготовила і передала Україні систему-вбивцю дронів Slinger. Інша компанія Австралії надала військовим України 3D-принтери для друкування запчастин.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button