Україна

Авіація ЗСУ завдала 17 ударів по загарбникам


Авіація ЗСУ завдала 17 ударів по загарбникам

Під удари потрапили райони зосередження особового складу та зенітно-ракетні комплекси противника.

Протягом поточної доби на фронті вже відбулось 63 бойових зіткнення. Про це повідомив Генштаб ЗСУ у вечірньому зведенні в суботу, 17 лютого.

Вказано, що ворог завдав чотири ракетних та 61 авіаційний удари, здійснив 79 обстрілів з РСЗВ по позиціях ЗСУ та населених пунктах. Є поранені та загиблі серед цивільного населення. Завдано руйнувань житловим будинкам, медичним закладам і об’єктам критичної інфраструктури.

На Куп’янському напрямку росіяни сьогодні не наступали, обмежившись авіаційниими ударами і артилерійськими та мінометними обстрілами понад 10 населених пунктів.

На Лиманському напрямку ЗСУ відбили сім атак поблизу Білогорівки Луганської області та Тернів, Ямполівки Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, намагався прорвати оборону наших військ.

На Бахмутському напрямку Сили оборони відбили сім атак в районах Іванівського, Кліщіївки, Андріївки Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, намагався покращити тактичне положення. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися близько 10 населених пунктів, зокрема Васюківка, Богданівка, Часів Яр, Іванівське, Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку нашими захисниками відбито 14 атак ворога біля Ласточкиного. Також ворог завдав авіаційного удару в районі населеного пункту Орлівка. Артилерійських та мінометних обстрілів противника зазнали до 20 населених пунктів, серед них Новобахмутівка, Степове, Ласточкине, Невельське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони стримували ворога неподалік Георгіївки, Побєди, Новомихайлівки. Тут загарбники, за підтримки авіації, 21 раз намагалися прорвати оборону наших військ. Під артилерійським та мінометним вогнем окупантів опинилися Красногорівка, Георгіївка, Новомихайлівка, Парасковіївка, Костянтинівка.

На Новопавлівському напрямку захисники відбили дві атаки південніше Пречистівки та західніше Старомайорського Донецької області. Там ворог за підтримки авіації намагався покращити тактичне положення.

На Запорізькому напрямку Сили оборони відбили чотири атаки противника західніше Вербового та Роботиного. Також ворог завдав авіаційного удару в районі Новодарівки. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 20 населених пунктів.

В зоні відповідальності ОСУВ Одеса на Херсонському напрямку ворог двічі намагався вибити підрозділи ЗСУ із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали Берислав, Антонівка, Софіївка Херсонської області та Очаків Миколаївської області. Також противник обстріляв Херсон з РСЗВ.

У свою чергу авіація Сил оборони завдала ударів по 14 районах зосередження особового складу та три зенітно-ракетних комплексах противника. Також на Східному напрямку підрозділами Повітряних сил знищено одразу три ворожі літаки: два винищувачі-бомбардувальники Су-34 та один винищувач Су-35.

Підрозділи ракетних військ вразили один пункт управління, чотири артилерійські системи, чотири склади боєприпасів, одну станцію РЕБ.

Нагадаємо, у ніч на 17 лютого стало відомо, що підрозділи ЗСУ покинули Авдіївку. Це сталося після кількох місяців безперервних штурмів російських агресорів, які втратили у боях за місто десятки тисяч військових і соні одиниць техніки.

Сьогодні президент Володимир Зеленський відреагував на втрату Авдіївки. А міністр оборони Рустем Умєров запевнив, що відповідні уроки було зроблено. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button