Україна

Аваков заявив про проведення обшуку у нього вдома


Аваков заявив про проведення обшуку у нього вдома

Правоохоронців цікавили деталі закупівлі французьких гелікоптерів Airbus, зазначив колишній глава МВС.

 
Співробітники Служби безпеки України (СБУ) та Державного бюро розслідувань (ДБР) провели обшуки у колишнього глави МВС Арсена Авакова. Про це він сказав у коментарі Українській правді у середу, 1 лютого.
 
За його словами, силовиків цікавили деталі закупівлі французьких гелікоптерів Airbus.
 
“Закінчили обшук з аварії вертольота. Дивилися контракти Airbus шестирічної давності. Звичайно – нічого. Контракти ж затверджувалися урядом і парламентом. Коректно вели, хоч і безглуздо. Формально відпрацювали версію”, – заявив Аваков.
 
У травні 2018 року в Парижі між урядами України та Франції було підписано угоду, вартістю 555 млн євро щодо офіційної підтримки у створенні єдиної системи авіаційної безпеки та цивільного захисту. За умовами угоди, французька сторона у два етапи мала поставити в Україну спочатку 37 гелікоптерів компанії Airbus, а потім ще 18 гелікоптерів. З них 21 вертоліт – моделі Н225 – вертольоти, які мають вантажопідйомність понад 10 тонн.
 
Загалом із 55 французьких вертольотів, призначених для потреб МВС міністерства внутрішніх справ, 21 машина вже була у користуванні.
 
Нагадаємо, вранці 18 січня у Броварах Київської області впав вертоліт ДСНС. Внаслідок краху загинуло найвище керівництво МВС: міністр Денис Монастирський, його перший заступник Євген Єнін та державний секретар МВС Юрій Лубкович. Усього 14 жертв, серед яких одна дитина. Вертоліт, що впав, був переданий Україні в серпні 2020 року.
 
СБУ розглядає три основні версії трагедії: порушення правил польоту – помилка пілота, технічна несправність, диверсія.
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button