Україна

Атака на судно Мінськ: РФ передислокувала три кораблі в Азовське море


Атака на судно Мінськ: РФ передислокувала три кораблі в Азовське море

Дмитро Плетенчук розповів, що російські окупанти передислокували три десантні судна з Чорного моря в Азовське.

Росія передислокувала три великі десантні кораблі в Азовське море, після враження в Севастополі порту Севастополя десантного корабля Мінськ і підводного човна. Про це заявив речник Військово-морських сил (ВМС) ЗСУ Дмитро Плетенчук в ефірі національного телемарафону в суботу, 16 вересня.

“Ці процеси, які стосуються звільнення нашої території, триватимуть і надалі. До речі, показовим є той факт, що сьогодні російські окупанти чомусь передислокували три великі десантні кораблі з Чорного моря в Азовське”, – наглосив представник ВМС.

Уражений Мінськ не підлягає відновленню як через особливості враження, так і через його “досить поважний вік”, пояснив він.

“Саме цей великий десантний корабель був учасником так званого “сирійського експресу”, тобто він постачав озброєння та особовий склад, вирішував логістичні проблеми для сирійського угрупування РФ”, – додав Плетенчук.

Нагадаємо, 13 вересня українські військові вдарили по судноремонтному заводу у Севастополі.

У результаті цієї атаки, були пошкоджені дизель-електричний підводний човен Ростов-на-Дону та десантний корабель Мінськ. Перші знімки пошкоджених кораблів з’явилися у той же день.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button