Україна

ЗСУ відбили вісім атак російської армії – Генштаб


ЗСУ відбили вісім атак російської армії - Генштаб

У Генштабі зазначають, що ситуація на сході та півдні України залишається складною. Протягом доби відбулося 19 бойових зіткнень.

Генеральний штаб ЗСУ опублікував оперативну інформацію щодо російського вторгнення станом вечір четверга, 28 вересня.

“Протягом доби відбулось 19 бойових зіткнень. Також, сьогодні вночі, окупанти атакували Україну дронами-камікадзе типу Shahed-136/131, застосувавши 39 ударних БпЛА типу Shahed-136/131. З них 31 було знищено нашою протиповітряною обороною. Загалом, ворог завдав 76 авіаційних ударів та здійснив понад 40 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура”, – йдеться у вечірньому зведенні.

У Генштабі зазначають, що ситуація на сході та півдні України залишається складною.

На Лиманському напрямку Сили оборони України відбили атаку противника в районі Білогорівки Луганської області.

На Авдіївському напрямку противник тричі намагався відновити втрачене положення в районі південніше Авдіївки Донецької області, але успіху не мав.

На Мар’їнському напрямку протягом доби українські захисники успішно відбили шість атак ворога безпосередньо в районі Мар’їнки Донецької області, а на Шахтарському напрямку відбили атаку в районі Урожайного Донецької області.

На Запорізькому напрямку російські війська безуспішно намагалися відновити втрачені позиції в районі Червоного Запорізької області.

Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, наступальні (штурмові) дії на Бахмутському напрямку, завдають окупаційним військам втрат у живій силі й техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала 13 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, 1 удару по зенітно-ракетному комплексу і 2 – по станціям РЕБ противника. Українські захисники знищили 2 розвідувальних БпЛА оперативно-тактичного рівня. Підрозділами ракетних військ уражено зенітно-ракетний комплекс, 11 артилерійських засобів і склад боєприпасів ворога.

Нагадаємо, з 24 лютого 2022 року по 28 вересня 2023 року загальні бойові втрати особового складу російських військ на території України орієнтовно склали 277 320 осіб убитими.

Нічна атака РФ: ППО знищила 34 з 44 ударних дронів

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button