Україна

Атака на Київ: Орбан заявив про новий рівень війни


Атака на Київ: Орбан заявив про новий рівень війни

Віктор Орбан закликав світові держави припинити надавати військову допомогу Україні, щоб створити умови для її мирних переговорів з Росією.

Останній російський ракетний удар по Києву свідчить про те, що війна в Україні вийшла на новий рівень. Про це написав прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан у соцмережі Х у вівторок, 9 липня.

Він назвав учорашню атаку на Київ “трагічним і мерзенним нападом”, але не засудив Росію. Натомість Орбан назвав ракетнй удар свідченням того, що його “побоювання виправдалися”.

“Як і можна було передбачити, жорстокість російсько-української війни вийшла на новий рівень. Саме тому дев’ять днів тому ми розпочали миротворчу місію”, – написав він.

На думку Орбана, “зростання інтенсивності війни – це заклик до світових держав відмовитися від своєї військової політики й натомість створити мирну політику, що приведе Росію та Україну до припинення вогню та мирних переговорів”.

“Це єдиний спосіб запобігти подальшому кровопролиттю”, – вважає угорський прем’єр-міністр, країна якого зараз головує в ЄС.

Як відомо, 8 липня Росія завдала ракетного удару по містам України. Більше всього постраждав Києв, де загинули 33 людини, зокрема чотири дитини, ще 120 постраждали, серед них 10 дітей. Однією з цілей стала дитяча лікарня Охматдит у Києві.

СБУ встановила, що росіяни атакували лікарню ракетою Х-101. Було оприлюднено відео цієї атаки.

Тим часом у Кремлі брешуть, що не атакують цивільні об’єкти в Україні.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button