Україна

Атака дронів: в ЗСУ розповіли про мету ударів по Одещині


Атака дронів: в ЗСУ розповіли про мету ударів по Одещині

Нічна атака дронами по Одещині була спрямована на портову інфраструктуру, щоб зірвати “зернову угоду”.


Російська нічна атака безпілотниками по Одеській області була спрямована на портову інфраструктуру, щоб зірвати “зернову угоду”. Про це в ефірі телемарафону в вівторок, 11 липня, повідомила керівник об’єднаного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.
 
За її словами, два дрони влучили в адміністративну будівлю припортової споруди. Уламки збитих безпілотників впали у термінали. Зокрема, у зерновий.
 
“Атака вочевидь була спрямована саме на портову інфраструктуру. Там, де скупчення зернового терміналу, відповідних місць зберігання зерна. Враховуючи шантажі терористів про те, що вони хочуть перервати “зернову угоду”, в принципі все зрозуміло і виправдано”, – сказала Гуменюк.
 
Водночас речниця не виключила, що найближчими днями ворог може завдати ракетного удару по півдню України. “Цієї ночі був дроновий, і цілком можливий найближчими днями і ракетний удар”, – додала вона.

Нагадаємо, вночі війська РФ випустили по Україні 28 ударних безпілотників Shahed-136/131, сили ППО знищили 26 з них. Система протиповітряної оборони знищила усі ворожі цілі, які рухалися у напрямку Києва.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button