Україна

Атака дронами: Гуменюк розповіла, як росіяни ускладнюють роботу ППО


Атака дронами: Гуменюк розповіла, як росіяни ускладнюють роботу ППО

Російські війська використовують тактику маневрування безпілотників серед житлової забудови.


Останнім часом війська Росії використовують тактику маневрування безпілотників серед житлової забудови, ускладнюючи роботу сил ППО. Про це повідомила речниця Оперативного командування Південь Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону в понеділок, 11 березня.
 
“Останнім часом саме таку тактику, коли дрони маневрують у районі житлової забудови, ворог обирає, тероризуючи мирне населення. Ця тактика також спрямована на ускладнення роботи Сил ППО України, тому що збиття в такий спосіб дуже важко проводити, коли навколо – багатоповерхівки з людьми”, – розповіла вона.
 
За словами Гуменюк, таку саму тактику ворог застосовував уночі на Одещині та на сході України, коли дрони були використані в районі щільної житлової забудови.
 
Нагадаємо, сили ППО вночі збили 10 “шахедів” над Одеською областю. Однак є влучання, в Одеському районі уражено інфраструктурний об’єкт.

Мер Харкова Ігор Терехов повідомляв вночі про удар по обʼєкту цивільної інфраструктури. Російські війська вдарили безпілотниками Shahed по Слобідському району Харкова. В результаті було пошкоджено багатоповерхівка, адміністративні будівлі та житлові будинки.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button