Україна

Арсен Аваков подав у відставку з посади міністра внутрішніх справ України

Причини своєї відставки Аваков не назвав, але депутати припускають, що це відбулось за пропозицією Зеленського

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков подав у відставку.

Про це повідомляє 1NEWS.

“Відповідно до частини першої статті 18 Закону України “Про Кабінет Міністрів України” подав заяву про відставку з посади Міністра внутрішніх справ”, – йдеться в заяві.

Аваков подякував команді МВС за роки спільної праці, а також додав, що дякує “кожному офіцеру, рядовому і службовцю”.

Причини своєї відставки Аваков не назвав.

Депутатка фракції “Слуга народу” у Верховній Раді Ірина Верещук припустила, що написати заяву про відставку Авакову запропонував президент країни Володимир Зеленський.

“Як ви пам’ятаєте, коли ми голосували за його (Авакова. – Ред.) призначення, це були гарантії самого пана Зеленського, ми говорили тоді про те, що пан Аваков є вкрай важливим на цій посаді, і ми підтримали його кандидатуру саме за рекомендацією пана Зеленського. Я думаю, що у них була домовленість про те, що якщо президент попросить написати заяву, то пан Аваков зробить це незалежно від того, хоче він цього чи ні”, – сказала Верещук журналістам у парламенті.

Аваков очолював МВС із 27 лютого 2014 року. Уперше його призначили на цю посаду в уряді на чолі з Арсенієм Яценюком (2014-2016). Потім Аваков працював в урядах Володимира Гройсмана (2016-2019), Олексія Гончарука (2019-2020) й Дениса Шмигаля (2020-2021).

Back to top button