Україна

Смартфони для пенсіонерів – Бригинець вказав на небезпеку е-виборів – 1News


Фото з відкритих джерел

Політик вказав на небезпеки проведення “виборів у смартфоні”

Існує велика небезпека, що “вибори у смартфоні” буде організовувати не президент Володимир Зеленський, а що у них втрутяться іноземні хакери. Про це в ефірі на “Першому Незалежному” під час включення заявив народний депутат України VII, VIII скликань Олександр Бригинець.

Політик, коментуючи ініціативу президента України Володимира Зеленського щодо безкоштовних смартфонів для вакцинованих українських пенсіонерів, зауважив, що тут насамперед ідеться про бажання влади заробити на “відкатах” від такої оборудки, що обійдеться приблизно у 50 млрд грн. Проте це лише перша частина, каже Олександр Бригинець.

1News за темою: Смартфони для вакцинованих пенсіонерів: Експерти розкритикували заяву Зеленського

“А друга частина – це, безумовно, підготовка до виборів. Ця ідея “виборів у смартфоні” дуже важлива для Зеленського, тому що контролюючи Центрвиборчком і контролюючи голосування у смартфоні, він може собі дозволити перемогти, незважаючи на те, що думають собі українці. Уявляєте собі, 8-10 млн людей, чиї голоси можна буде зарахувати, як завгодно! Не питання у тому, що цю бабусю або дідуся треба переконувати проголосувати за Зеленського, а треба просто правильно порахувати голоси, як казали за Сталіна. Мені здається, що ця ідея є сьогодні ключовою для них, бо вони готуються до дострокових парламентських, можливо, виборів і до президентських два роки, ми говоримо про половину терміну, а насправді до початку передвиборчої кампанії залишилося менше двох років”, – сказав Олександр Бригинець.

Політик переконаний, що ця ідея не пройде, бо чинна влада не здатна здійснити жодну серйозну операцію.

Олександр Бригинець нагадав, що 80 лідерів ІТ-ринку у США кілька років тому звернулися з вимогою не проводити вибори у смартфоні, бо це дає можливість дуже суттєво вплинути на результати виборів іншими суб’єктами у світі, скажімо, російськими спецслужбами та іншими. Він також нагадав, як нещодавно в Україні була здійснена хакерська атака і були повалені сайти державних установ; про те, що експерти вказують на проблеми у застосунку “Дія”.

“Тому є велика небезпека, що вибори буде організовувати не Зеленський. Він буде думати, що він контролює “вибори у смартфоні”, але правильно організовані хакери з іншої країни можуть наставити такі результати виборів, що навіть сам Зеленський здивується!” – наголосив політик.

1News за темою: Це каша із сокири, яка викличе відторгнення і розчарування, – експерт про смартфони для пенсіонерів

Як повідомлялося, 8 лютого президент Володимир Зеленський заявив, що всі добровільно вакциновані громадяни України віком старше 60 років отримають по смартфону.

Віцепрем’єр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що запис на отримання смартфонів для вакцинованих від коронавірусу пенсіонерів почнеться в квітні 2022 року.


Джерело

Back to top button