Україна

Армія не відступає на сході – Міноборони

Армія не відступає на сході – Міноборони

Фото: Скриншот

Олександр Мотузяник розповів про стратегічний задум оборони України

Ситуація на східній ділянці фронту є дуже динамічною, і українська армія маневрує, пояснив Олександр Мотузяник.

 

Міністерство оборони не підтверджує трактування, що українська армія начебто відступає на сході країни. Про це сказав речник військового відомства Олександр Мотузяник на брифінгу в середу, 25 травня.

 

Журналісти запитали Мотузяника, чи можна сказати, що російські окупанти просуваються вперед, а ЗСУ відступають на східному напрямку.

 

 

 

“Безумовно, на деяких окремих напрямках російські угруповання мають тимчасовий тактичний успіх, і, в принципі, це не секрет. Але те, що українські війська там відступають, – це абсолютно неправильне трактування цих дій”, – заявив Мотузяник.

 

За його словами, на окремих ділянках українські підрозділи ведуть маневрену оборону, тобто де можна – відходять убік, змінюють позиції, а за настання сприятливих умов – здійснюють контрнаступальні дії.

 

“Там є певні території та населені пункти, які можуть переходити з рук у руки. Там дуже динамічна ситуація, тому я не підтверджую трактування того, що українська армія нібито там відступає. Це зовсім не так”, – додав Мотузяник.

 

Він наголосив, що стратегічний задум оборони – звільнити всю територію України, і рано чи пізно широкі контрнаступальні дії мають відбутися.

 

“Водночас це залежатиме від загальної обстановки, яка зараз склалася на сході і на півдні нашої держави. Коли це буде – я не готовий про це говорити. Але, безумовно, ми будемо звільняти наші землі від російських окупантів”, – резюмував речник Міноборони.

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button