Україна

Армія дронів отримала 53 пікапи для ударних рот


Армія дронів отримала 53 пікапи для ударних рот

Повне оснащення ударних рот складається з дронів, станцій Starlink для безперебійного зв’язку на полі бою та пікапів.

Військові отримали 53 пікапи для ударних рот БПЛА на загальну суму 57,45 млн гривень. Кошти виділила українська компанія Favbet, повідомила фандрейзингова платформа UNITED24 у п’ятницю, 14 липня.

Проєкт зі створення рот ударних БПЛА втілюють за участі Генштабу, Держспецзв’язку, Міністерства оборони, Міністерства цифрової трансформації та UNITED24.

“Всі ми щодня бачимо, яку роль на фронті відіграють дрони. Це не лише очі нашої армії, але й ефективний інструмент знищення ворожої техніки та живої сили. Дрони рятують життя нашим захисникам, а це безумовний пріоритет. Ми цінуємо те, що робить Міністерство цифрової трансформації, і для нас честь долучитися до комплектації Армії дронів”, – сказав засновник Favbet Андрій Матюха.

Повне оснащення ударних рот БПЛА складається з безпілотників для здійснення розвідувальних та ударних місій, Starlink для безперебійного зв’язку на полі бою та пікапів. За два місяці 11 ударних рот БПЛА укомплектували сотнями дронами, 15 станціями Starlink та 64 пікапами.

Ефективність ударних рот БПЛА важко переоцінити. Зокрема, лише перша рота ударних БпАК Ахіллес 92-ї ОМБр ім. Івана Сірка за два місяці знищила: три одиниці систем ППО, сім одиниць артилерії, чотри одиниці броньованої техніки, вісім одиниць автотехніки, три склади з боєкомплектами і п’ять засобів радіоелектронної боротьби.

На початку липня стало відомо, що Армія дронів додатково передасть на фронт понад 600 безпілотників. Серед них є і традиційні Mavic та Matrice, але є й безпілотники українського виробництва.

Також повідомлялося, що для Армії дронів підготують ще 10 тисяч операторів БПЛА.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button