Україна

АРМА закупило військові облігації на $31 млн за заарештовану валюту


АРМА закупило військові облігації на $31 млн за заарештовану валюту

АРМА вперше здійснило закупівлю військових облігацій в іноземній валюті. Закупівля покриє потреби армії в озброєнні, техніці, продовольстві та медикаментах

Агентство з розшуку та менеджменту активів вперше придбало військові облігації в іноземній валюті на суму $31 млн для підтримки оборони України. Про це повідомляє пресслужба АРМА.

Закупівля покриє потреби армії в озброєнні, техніці, продовольстві та медикаментах.

Голова АРМА Олена Дума акцентувала, що такі дії зміцнюють фінансову базу оборонного сектору та демонструють ефективність державних установ під час війни.

Загальна сума облігацій містить арештовані кошти російських підсанкційних осіб і компаній, зокрема офшорні компанії, пов’язані з Михайлом Фрідманом та Петром Авеном, і букмекерську компанію “1xbet”.

Середньозважена дохідність облігацій становить 4,6%, що перевищує дохідність за валютними депозитами.

Загальний обсяг ОВДП у портфелі АРМА досяг рекордних 5,5 млрд грн.

Раніше ми поінформували, що АРМА розшукало активи службовця одного з органів місцевого самоврядування, який намагався перевезти через кордон України майже $1 млн.

АРМА розшукало приховані за кордоном активи українця на 4 млн. доларів.

Як повідомлялося, Національне агентство України з розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів торік виявило в Україні активів на 100 млрд гривень і стільки ж – за кордоном.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button