Україна

Зеленський розповів про плацдарм на Курщині


Зеленський розповів про плацдарм на Курщині

Президент подякував кожному підрозділу, який поповнює наш обмінний фонд за рахунок нових російських військових полонених.

Президент Володимир Зеленський повідомив, що операція Збройних сил у Курській області Росії триває так, як і розраховували, а плацдарм ЗСУ у регіоні “стає сильнішим”.

“Сьогодні ж генерал Сирський доповідав і щодо продовження нашого руху в Курській області. Операція триває саме так, як ми і розраховували. Хоробрість українців робить великі речі”, – заявив Зеленський.

За його словами, ЗСУ зміцнюють свою позиції. “Плацдарм нашої присутності стає сильнішим. Я хочу подякувати кожному воїну, який це забезпечує: усім солдатам, сержантам і командирам”, – зазначив президент.

Також голова держави подякував кожному підрозділу, який поповнює наш обмінний фонд за рахунок нових російських військових полонених.

“Це важливо. Це наближає звільнення наших військових, наших  цивільних з російського полону. Памʼятаємо про всіх, кого маємо повернути додому”, – вказав президент.

Нагадаємо, що цього місяця Україна та Росія мали відправити делегації у Доху для переговорів щодо укладення історичної угоди, яка б припинила удари по енергетиці та енергетичній інфраструктурі з обох сторін, пишуть журналісти The Washington Post з посиланням на дипломатів, знайомих з ходом переговорів. У статті йдеться, що непрямі переговори, в яких катарці виступали в ролі посередників і зустрічалися окремо з українською і російською делегаціями, були зірвані через несподіване вторгнення України в західну Курську область Росії минулого тижня. Про таку можливу угоду і запланований саміт раніше ніде не повідомлялося.

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

9 − three =

Back to top button