Україна

Арестович пояснив, чому влада не попередила про підготовку війни

Арестович пояснив, чому влада не попередила про підготовку війни

Фото: COWO.guru

Арестович розповів, чому не можна було повідомляти про підготовку війни

Зізнання, що невдовзі розпочнеться війна, викликало б хаос, який не дозволив би підготуватися.

Радник голови Офісу президента Олексій Арестович пояснив, чому влада не підтверджувала про підготовку вторгнення в Україну. За його словами, це викликало б колапс транспортної системи через біженців.

“Почався б масовий вихід біженців. І вони б забили всі дороги. Це було б 8-12 млн людей. І армія не пройшла б у райони оборони. Це повний параліч доріг. І це було б дуже бажаною ситуацією для російського військово-політичного керівництва”, – сказав Арестович.

За його словами, у такій ситуації Україна напевно програла б війну і все Лівобережжя.

“За всіма сценаріями, які я особисто з іншими фахівцями прораховували, ми б не витягували війну, якби оголосили заздалегідь, що вона почнеться”, – наголосив радник голови ОП.

Він зазначив, що у разі попередження про підготовку війни почався б такий хаос, який би не дозволив ні підготуватися, ні мобілізуватися, ані перекинути війська із заходу на схід.

Арестович резюмував, що це був вибір між “поганим та дуже поганим”.

https://www.youtube.com/watch?v=sqPlt7mSY_0

Нагадаємо, за тиждень до початку вторгнення президент Володимир Зеленський говорив, що заяви про дату можливого вторгнення Росії завдають лише втрат Україні. Він також закликав не панікувати у зв’язку із можливою агресією Росії.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button