Україна

Арестович назвав причину обережного оптимізму

Арестович назвав причину обережного оптимізму

Фото: скриншот

Арестович розповів про ситуацію на фронтах

Противник ніяк не може розпочати наступальну операцію щодо оточення нашого угруповання в зоні ООС, що може свідчити про його неготовність, вважають в ОП.

 

Українські військові женуть російські війська від Києва, здійснюють контратаки на Харківському напрямку та ведуть тактичні дії проти оборони ворога на Херсонському напрямку. Про це на брифінгу у п’ятницю, 1 квітня, повідомив радник голови Офісу Президента Олексій Арестович.

 

“Головна новина на сьогодні – у тому, що противник ніяк не може розпочати наступальну операцію щодо оточення нашого угруповання в зоні ООС. Поки що він робить тільки ракетні та артилерійські удари, що може свідчити про його неповну готовність до дій на землі, тож наш прогноз обережно оптимістичний”, – сказав Арестович.

 

Він також розповів, що на Київському напрямку противник здійснює часткову ротацію з відведенням військ та перекиданням їх, ймовірно, до зони ООС.

 

“Але йому не повною мірою вдається утримати заслонами ті ділянки та райони, які вони хотіли б отримати, щоб забезпечити цю ротацію. Наші війська женуть їх як на північному заході, так і на північному сході, відсилаючи подалі від Києва, роблячи практично неможливим якийсь повторний штурм Києва. Ми звільняємо нашу землю. Відганяємо ворога”, – зазначив Арестович.

 

За його словами, ЗСУ проводять контратаки на Харківському напрямку та продовжують тактичні дії проти оборони противника на Херсонському напрямку.

 

Арестович констатував, що ситуація для України загалом оптимістична – у співвідношенні 55 на 45.

 

Водночас, ворог продовжує завдавати повітряних ударів по об’єктах критичної інфраструктури, військової промисловості, продовжує знищувати житлові квартали, зокрема у Маріуполі, Харкові, Чернігові. У цьому контексті він зауважив, що ворог намагається перетворити Чернігів на “другий Маріуполь”.

 

“Але я думаю, що ми впораємося. З Черніговом досі зберігається сухопутний зв’язок, надходить військова, гуманітарна допомога”, – наголосив Арестович, додавши, що мешканці можуть виїхати з міста.

 

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button