Україна

Арестович допустив зняття заборони на переміщення військовозобов’язаних


Арестович допустив зняття заборони на переміщення військовозобов язаних

Генштаб нічого не порушив, проте такий захід призводить до руйнування соціальних та економічних зв’язків, зазначили в ОП.

 
Президент Володимир Зеленський у середу, 6 липня, “наведе лад” із питанням про заборону Генштабу ЗСУ на пересування військовозобов’язаних, призовників та резервістів по Україні без дозволу військкомату. Про це заявив радник Офісу президента Олексій Арестович в ефірі Фейгин Live.
 

“Уся ця історія – про невдалу комунікацію. … Президент уже виступив і підвів межу під цією справою. Завтра доповідають міністр оборони, начальник Генштабу та головком із приводу цієї ініціативи. … Усе буде переграно у розумні рамки. Україна – вільна країна, тут не можна нав’язувати людям, треба розмовляти”, – сказав він.
 
При цьому радник наголосив, що Генштаб нічого не порушив.
 
“На їх виправдання можна сказати, що така норма існує в законі з 1992 року, і вони просто розписали цю норму”, – пояснив представник ОП.
 
На уточнювальне питання, чи скасують цей захід, Арестович відповів: “Я думаю, так”.
 
“Тут усі розумні люди, які здатні зрозуміти, де дійсно необхідний облік і контроль. І де цей захід призводить до руйнування соціальних та економічних зв’язків”, – додав він.
 
Нагадаємо, напередодні у Генштабі повідомили, що військовозобов’язаним заборонено залишати місце проживання без спеціального дозволу. Пізніше там уточнили, що дозвіл не потрібний, якщо військовозобов’язані переміщуються в межах області.
 
Глава держави у вечірньому відеозверненні пообіцяв розібратися з тим, що відбувається, і звернувся до Генштабу із проханням більше без нього таких рішень не приймати.
 
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button