Україна

По всій країні діятимуть графіки відключень світла


По всій країні діятимуть графіки відключень світла

По всій території України для промислових та побутових споживачів 21 травня будуть діяти графіки погодинних відключень.


З 00:00 вівторка, 21 травня, в усіх областях України діятимуть графіки погодинних відключень електроенергії. Про це повідомила пресслужба Укренерго.

“З 00:00 та впродовж доби по всій території України для промислових та побутових споживачів будуть діяти графіки погодинних відключень”, – йдеться у заяві. 

Зазначається, що графіки можуть бути застосовані при перевищенні визначених обсягів лімітів споживання.

“Інформацію, коли саме будуть застосовані відключення у вашому регіоні, можна дізнатись в кабінеті споживача, на офіційних сайтах обленерго, а також на їхніх сторінках у соцмережах”, – додали в компанії.

 
В Укренерго нагадали, що головна причина застосування заходів обмеження – наслідки ракетних ударів Росії по українських електростанціях.

З 22 березня по 8 травня росіяни п’ять разів цілеспрямовано атакували всі великі теплові та гідроелектростанції України. Через значні пошкодження вони не можуть виробляти стільки ж електроенергії, як до початку атак.

Президент Володимир Зеленський заявив, що після ударів Росії енергетичний сектор України втратив суттєву частину генерації, тому необхідно раціонально споживати електроенергію до відновлення.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button