Україна

Арештовані 21 млн грн російського походження передано на потреби ЗСУ

Арештовані 21 млн грн російського походження передано на потреби ЗСУ

Фото: gp.gov.ua

Генпрокуратура

Керівники держпідприємств України, увійшовши в змову із громадянами РФ, заволоділи частиною суми компенсації за судно, що потонуло в Мавританії.

 

Кошти, арештовані в рамках кримінального провадження за фактами шахрайства і відмивання коштів керівниками українських держпідприємств і іноземних компаній, у тому числі представники яких є громадянами РФ, були передані Збройним силам України. Про це повідомляє прес-служба Офісу генпрокурора.

 

Йдеться про 650,2 тисячі євро, що становить близько 21 млн грн.

 

“Слідство встановило, що посадові особи держпідприємств увійшли до злочинної змови з представниками іноземних компаній, у тому числі громадянами РФ, для незаконного отримання коштів шляхом зменшення суми компенсації за загибель у липні 2019 року в територіальних водах Ісламської Республіки Мавританія промислового рибальського судна, що належить Україні”, – йдеться в повідомленні.

 

Правоохоронці зафіксували безпідставне перерахування коштів за нібито врегулювання спору щодо затопленого судна на транзитний рахунок українського банку з банківського рахунку, відкритого на території РФ.

 

Пізніше суд за ці кошти наклав арешт.

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button