Світ

Боррель зробив заяву про допомогу Україні

Боррель зробив заяву про допомогу Україні

Фото: PAP

Голова дипломатії ЄС Жозеп Боррель

Завдання ЄС, за словами Борреля, полягає в тому, щоб конфіскувати прибуток із заморожених активів РФ та використовувати його на користь України.

Глава дипломатії Євросоюзу Жозеп Боррель заявив, що серед країн ЄС є сильна підтримка ідеї використання доходів із російських активів на користь України. Про це він сказав на брифінгу за підсумками засідання Ради ЄС.

За словами Борреля, зараз завдання ЄС полягає в тому, щоб конфіскувати прибуток із заморожених активів РФ та використовувати його на користь України.

“Після сьогоднішньої дискусії я побачив сильну підтримку. Деякі держави-члени хотіли більше деталей, але є сильна підтримка, щоб забрати надприбутки та використати їх на підтримку України”, – зазначив Боррель.

Він додав, що прибуток можна буде використати для військової допомоги Україні, а також підтримки оборонного комплексу України.

“Я планую представити цю пропозицію і працюватиму з Єврокомісією для схвалення регламенту Ради ЄС, щоб держави-члени обговорили конкретну пропозицію перед самітом ЄС”, – заявив глава європейської дипломатії.

Він уточнив, що щодо цього питання була “сильна одностайність”, а не консенсус. Рішення планують подати країнам ЄС за кілька днів.

Нагадаємо, у січні Європейський Союз почав технічні роботи по реалізації пропозицій щодо використання заморожених російських активів в інтересах України.

Також повідомлялося, що в ЄС дозволили використання прибутків від заморожених активів РФ

Заморожені активи РФ – у якості репарацій

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button