Україна

Арахамія зізнався, що був власником офшорів, а зараз ними володіє його дружина

На думку "слуги народу", у наявності офшорних компаній є і позитивна, і негативна сторони

Голова парламентської фракції партії “Слуга народу” Давид Арахамія заявив, що раніше був власником офшорних компаній і не бачить у цьому явищі “нічого поганого”.

Одна з таких компаній зараз належить його дружині, розповів він в кулуарах Верховної Ради, коментуючи журналістське розслідування Pandora Papers, – інформує 1NEWS.

“Я ще не передивився (розслідування Pandora Papers. – Ред.), чесно кажучи. Але ж там історія, якій дев’ять років, коли це було в бізнесі. (…) У мене, до речі, теж було багато офшорів. Я це відкрито в декларації навіть маю. Зараз на дружині один офшор з Сейшелів. Це нормальний процес”, – заявив Арахамія.

На думку політика, у наявності офшорних компаній є і позитивна, і негативна сторони.

Позитивна полягає у тому, що такі компанії зазвичай підпадають під міжнародну юрисдикцію, яка може захистити майно їхніх власників.

Негативна, як вважає народний депутат, полягає у тому, що це “потенційні маніпуляції з податками, з чим треба боротися”.

Крім того, Арахамія наголосив, що з 1 січня 2022 року українцям не доведеться позбавлятись офшорних компаній, “адже почнуть діяти норми “антиофшорного” закону”.

Ідеться про закон про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, ухвалений парламентом у 2000 році.

З набуттям ним чинності, на думку Арахамії, “негативний аспект” офшорних компаній зникне, адже їх можна буде офіційно показувати в Україні та сплачувати податки на прибутки від їхньої діяльності.

Джерело: Німецька хвиля

Back to top button