Україна

Арахамія ініціював виключення нардепа Торохтія зі Слуги народу


Арахамія ініціював виключення нардепа Торохтія зі Слуги народу

Давид Арахмія закликав Богдана Торохтія скласти мандат і повернути до бюджету гроші, отримані як компенсація за оренду житла.

Голова парламентської фракції Слуга народу Давид Арахамія ініціює виключення з її складу народного депутата Богдана Торохтія. Про це він написав у Telegram у вівторок, 8 серпня.

“Ми дізналися, що поки родина Богдана Торохтія купувала елітне майно, він продовжував отримувати з бюджету компенсацію за оренду житла. Тому він має повернути отримані гроші в бюджет, скласти депутатський мандат, я негайно ініціюю його виключення з фракції”, – написав Арахамія.

За його словами, Торохтій мав час на те, щоб пояснити свою поведінку під час війни і спробувати якось реабілітуватися.

“Як варіант – продати щось з елітного автопарку своєї родини і передати кошти на потреби оборони. Це нікого не виправдовує, але хоча б дає зрозуміти, що людина усвідомила свою помилку і більше так не вчинятиме. Але нічого з цього зроблено не було”, – додав голова фракції “слуг”.

Раніше видання Bihus.Info повідомило, дружина Торохтія – Аліна Левченко – в серпні 2022 року придбала квартиру і приміщення в Болгарії, у курортному місті Несебр, а за кілька місяців – квартиру і паркомісце в Києві, на Печерську.

Також за даними журналістів, у серпні минулого року Торохтій їздив на відпочинок до Болгарії, попри заборону чоловікам виїжджати за кордон під час воєнного стану. Нардеп стверджував, що виїхав за кордон після повномасштабного вторгнення у сімейних справах і був у Болгарії роком раніше.

За даними ЗМІ, за час повномасштабної війни сім’я Торохтія встигла змінити три автомобілі – Mercedes-Benz G400 2020-го року, Mercedes-Benz EQS 580 2022 року і Range Rover. Усі вони були куплені на ім’я його дружини Аліни Левченко – дочки футбольного тренера Віталія Левченка, а з лютого 2023 року радниці генерального директора ДП Антонов.

Нагадаємо, у 2019 року Богдана Торохтія обрали народним депутатом IX скликання від Слуги народу (№105 у списку, безпартійний). Член однойменної фракції у Верховній Раді та парламентського комітету з питань правової політики.

Як відомо, фракція Слуга народу продовжує втрачати депутатів через пов’язані з ними скандалами. Останній стався з Андрієм Холодовим, який вже склав мандат.

Раніше втратив депутатський мандат Юрій Арістов. Це сталося після розголосу про його відпочинок на Мальдівах під час війни в Україні. Також Арістов отримав підозру у внесенні службовою особою завідомо неправдивих відомостей до офіційних документів. Пізніше суд обрав запобіжний захід колишньому нардепу.

Є кілька претендентів на виключення зі Слуги народу – Арахамія

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button