Світ

Штайнмаєр звинуватив РПЦ у підтримці війни в Україні

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр

Російська влада використовує православну церкву для пропаганди своєї агресивної політики та війни проти України.

Федеральний президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр розкритикував Російську православну церкву (РПЦ) за підтримку війни в Україні. Про це у середу, 31 серпня, повідомляє DW.

 

Про негативну роль церкви у війні він заявив у своїй промові на асамблеї Всесвітньої ради церков, яка проходить у німецькому Карлсруе.

 

“РПЦ виправдовує війну в Україні – проти таких самих, як і вони, проти власних братів і сестер за вірою. Ця пропаганда проти вільних прав громадян іншої країни, цей націоналізм, який довільно заявляє про Божу волю заради імперських мрій про правління диктатури, має зустріти наше опір”, – сказав Штайнмаєр.

 

Свої слова президент Німеччини сказав тоді, коли в залі перебували представники РПЦ.

 

“Чекаю від цієї зустрічі, що їх не омине правда про цю жорстоку війну і критику ролі їхнього церковного керівництва”, – додав він.

 

Президент нагадав, що в Україні сталася велика кількість військових злочинів щодо релігійних об’єктів в Україні, а також зруйновано багато інших цивільних будівель. Тому шлях яким зараз рухається РПЦ він назвав “блюзнірським і невірним”.

 

“Жоден християнин, який ще має віру, розум і почуття, не зможе розглянути в цьому волю Божу”, – додав Штайнмайєр.

 

Відомо, що патріарх Кирил виправдовує російське військове вторгнення в Україну та закликав Кремль і надалі втілювати задумане. 

 

Нагадаємо, Канада запровадила санкції проти глави Російської православної церкви патріарха Кирила.

 

Новини от 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button