Україна

Апеляційна палата ВАКС пом’якшила вирок екс-слідчому Генпрокуратури


Апеляційна палата ВАКС пом якшила вирок екс-слідчому Генпрокуратури

Причиною зміни вироку названо “невстановлення достатніх доказів для доведення винуватості особи в суді й вичерпання можливостей їх отримати”.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду пом’якшила вирок колишньому заступнику начальника департаменту Генеральної прокуратури України Дмитру Сусу, зменшивши призначений йому термін ув’язнення на два роки. Про це повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

“4 вересня 2023 року Апеляційна палата ВАКС частково задовольнила апеляційні скарги сторони захисту та змінила вирок ВАКС від 31.01.2023, яким колишнього заступника начальника департаменту – начальника управління з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України засуджено до 9 років позбавлення волі”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що суд змінив вирок у частині визнання засудженого винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 191 (привласнення чи розтрата чужого майна, яке було ввірене особі чи перебувало в її віданні, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України – щодо заволодіння ним частини накопичувальних дисків.

Причиною зміни вироку названо “невстановлення достатніх доказів для доведення винуватості особи в суді й вичерпання можливостей їх отримати”.

Зважаючи на викладене, суд апеляційної інстанції призначив Сусу сім років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади у судах, правоохоронних органах, адвокатурі строком на три роки та з конфіскацією усього належного йому на праві власності майна.

Повідомляється, що ухвала Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду може бути оскаржена у Верховному суді.

Нагадаємо, ВАКС засудив екс-слідчого Генпрокуратури до дев’яти років в’язниці.

Раніше повідомлялося, що чиновник Харківської ОДА отримав сім років в’язниці за хабар.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button