Україна

Альтернатива призову до армії – Резніков заявив, що курси почнуть готувати найближчим часом – новини

За словами Резнікова, ті, хто пройдуть ці курси, не будуть призвані до строкової служби


Фото з відкритих джерел

У найближчому майбутньому Міноборони почне готувати альтернативні до призивної армії курси. Про це під час брифінгу повідомив міністр оборони Олексій Резніков.

“За нашою ідеєю, ми почнемо готувати ці альтернативні курси найближчим часом. Ми їх пропрацюємо зі Збройними силами, з Генеральним штабом, яка буде програма. Започаткуємо як альтернативу до 2024 року, щоб сьогодні юнаки, які можуть потрапити під призов, могли скористатися за власним бажанням цією програмою. І в разі проходження такого курсу підготовки вони не будуть тоді точно, гарантовано призвані до строкової служби”, – повідомив Резніков.

За його словами, цей дворічний термін до 2024 року має стати періодом тестування нового формату військової підготовки.

“Якщо ми побачимо, що ця система працює, це не є примус, це є добровільно, але вистачає, скажімо, кількості охочих, і система підготовки працює – з 1 січня 2024 року, маємо надію, що зможемо тоді абсолютно відмовитися від призову. Але, звісно, це буде внормовано законом”, – пояснив він.

Новини за темою: Міноборони пояснило, хто зможе уникнути призову до української армії з 2024 року

Нагадаємо, що 30 грудня президент України Володимир Зеленський підписав указ № 687/2021, у якому визначаються терміни проведення щорічних чергових призовів громадян на строкову військову службу у 2022 році. Наступні призови українців відбудуться з квітня по червень та з жовтня по грудень.

Однак 1 лютого глава держави доручив Кабінету міністрів підготувати законопроєкт про скасування призову на строкову військову службу. Загалом уряд повинен був забезпечити підготовку та внести на розгляд парламенту законопроєкт щодо “запровадження моделі інтенсивної системи військової підготовки як можливої альтернативної форми проходження строкової служби та припинення призову громадян України на строкову військову службу з 1 січня 2024 року”.


[ad_2]
Source link

Back to top button