Україна

Аліну Паш мали б дискваліфікувати та украсти договір з гуртом Kalush Orchestra, – Остапа – 1News

Аліна Паш
Фото з відкритих джерел

За її словами, оргкомітет може укласти договір на участь у Євробаченні-2022 з учасником, який посів друге місце

Організаційний комітет національного відбору на Євробачення може дискваліфікувати співачку Аліну Паш (Alina Pash) та укласти договір з гуртом Kalush Orchestra, який посів друге місце. Про це в коментарі “Укрінформу” розповіла голова наглядової ради НСТУ Світлана Остапа.

“Оскільки це підробка документів (довідка про в’їзд у Крим, – ред.), це злочин. Це порушення правил, і вирішувати буде оргкомітет Євробачення. Я думаю, що оргкомітет має дискваліфікувати Аліну Паш за такі діяння. Тоді, відповідно до положення, мають укласти договір з тими, хто посів друге місце на відборі, якщо вони погодяться і не буде ще якихось порушень”, – зазначила вона.

Остапа додала, що у мовника немає повноважень і можливостей перевіряти всіх виконавців, їхні поїздки та всі документи.

“Тут була публічна інформація щодо Аліни Паш, з’явилася вона нібито з її інтерв’ю з Катериною Осадчою. Але вона не говорила, що вона виступала. Вона говорила, що була у Москві, їздила до Криму. Потім вона нам пояснила, що це були дві різні поїздки, не концерти. Що там просто сів літак, який летів зі Стамбула в Москву, а в Крим вона їздила на весілля. І вона про це сказала в ефірі нашого телеканалу. Коли компанія подала запит до ДПСУ, щоб перевірити, чи Паш потрапляла в Крим законним шляхом, нам прийшла відмова. Нам повідомили, що вони не мають давати таку інформацію, бо це персональні дані. І така інформація надасться тільки запитувачу Аліні Паш. Довідку команда Паш надала вже протягом конкурсу, і компанія її оприлюднила після перемоги”, – сказала глава наглядової ради.

Після великої хвилі негативу, мовник знову звернувся до Прикордонної служби, надіслав їй довідку і попросив підтвердити, чи вона справжня.

“І в результаті вони повідомили телефоном, що довідку цю не видавали, а завтра (16 лютого, – ред.) надійде нам офіційна відповідь”, – зауважила Остапа.

1News за темою: Скандал на нацвідборі Євробачення: Наглядова рада “Суспільного” збирається на позачергове засідання

Нагадаємо, раніше cуспільний мовник звернувся до Держприкордонслужби для перевірки довідки, наданої командою Аліною Паш, яка перемогла на Нацвідборі на Євробачення-2022, щодо поїздки до окупованого Криму у серпні 2015 року. До завершення перевірки угоду з Alina Pash про участь у пісенному конкурсі “Євробачення-2022” не підписуватимуть.

Пізніше стало відомо, що Державна прикордонна служба не видавала переможниці Нацвідбору співачці Alina Pash довідку про законний перетин державного кордону України через КПВВ “Чаплинка” у 2015 році.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button