Україна

Ахметов очолив рейтинг бізнесменів, які допомагають Україні

Ахметов очолив рейтинг бізнесменів, які допомагають Україні

Ахметов уже передав допомоги на 72 млн доларів

Ахметов передав на допомогу військовим та населенню більше коштів, ніж інші лідери рейтингу разом узяті.

Видання Forbes склало рейтинг українських бізнесменів за рівнем підтримки країни під час війни проти Росії. З великим відривом лідером виявився власник SCM Рінат Ахметов.

За підрахунками видання, він віддав на потреби захисників і співвітчизників більше коштів, ніж решта власників великого бізнесу разом узятих.

“Ахметов об’єднав ресурси та можливості бізнесу SCM, свого фонду та клубу Шахтар, щоб допомагати українцям. Дуже багатьом українцям – за підрахунками прес-служби SCM, допомогу отримали 2,1 млн осіб або кожен 20-й українець”, – йдеться у статті.

За час війни бізнесмен віддав на підтримку ЗСУ та на гуманітарні програми постраждалим 72 млн доларів.

“Найбагатший українець розвиває сім напрямів допомоги: гуманітарний (їжа, ліки, одяг, евакуація та архів свідчень українців про війну); підтримка ЗСУ та ТРО; допомога переселенцям у містах присутності бізнесу SCM; безкоштовна електроенергія для медиків та військових; доставка гуманітарки з Європи; шелтер на домашньому стадіоні Шахтаря та благодійне турне команди; співфінансування іномовлення FreeДом”, – пише видання.

До списку Forbes увійшли підприємці, які витратили на підтримку ЗСУ понад $2 млн.

“Метою проекту є не піарити представників великого бізнесу, а показати їхній приклад і надихнути всіх українців на підтримку країни”, – пояснили автори дослідження.

Зазначимо, крім допомоги у 2,1 млрд грн, ще до початку війни бізнеси SCM з ініціативи Ахметова передали державі авансом 1 млрд грн податків за 2022 рік.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button