Україна

Агентка ФСБ намагалася завербувати коригувальників на Сумщині


Агентка ФСБ намагалася завербувати коригувальників на Сумщині

Служба безпеки затримала жінку на гарячому, коли агентка ФСБ знімала один з об’єктів на відео.


Служба безпеки затримала агентку ФСБ Росії, яка намагалася завербувати коригувальників на Сумщині. Про це повідомила пресслужба СБУ в середу, 3 липня.
 
Головним завданням фігурантки був збір геолокацій та актуальної інформації про місцеві підприємства оборонно-промислового комплексу.  Для цього жінка регулярно об’їжджала місцевість, а також “втемну” випитувала потрібну їй інформацію у своїх знайомих під час побутових розмов.
 
Також вона намагалася встановити контакти з колишніми та діючими працівниками оборонних заводів. У разі виявлення “однодумців” агентка планувала залучити їх до власної мережі інформаторів і запропонувати гроші від ФСБ.
 
Служба безпеки затримала її на гарячому, коли агентка ФСБ знімала один з об’єктів на відео.
 
Зрадницею виявилася колишня медсестра, ідеологічна прихильниця рашизму. Жінка підтримувала зв’язки зі своїми родичами, які проживають у Росії та підтримують збройну агресію проти України.
 
Саме через родичів ФСБ дистанційно завербувала фігурантку та визначила їй куратора. Його особу вже встановлено Службою безпеки. Ним виявився кадровий співробітник одного з регіональних управлінь ФСБ.
 
Для комунікації між собою російський спецслужбіст та його агентка використовували анонімний чат у месенджері. При обшуку у затриманої вилучено мобільні телефони із доказами злочинних дій.
 
Слідчі СБУ повідомили жінці про підозру в державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану.
Зловмисниця перебуває під вартою. Їй загрожує довічне ув’язнення.
 
Нагадаємо, напередодні СБУ нейтралізувала агентурну групу ФСБ, яка діяла в Одесі. До складу ворожого осередку входило двоє військових та їхня спільниця.

Раніше Служби безпеки затримала керівника одного з відділів Хмельницької міськради, який працював на ФСБ. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 × two =

Back to top button