Україна

Аеророзвідники отримали від Метінвесту дрони та макети техніки


Аеророзвідники отримали від Метінвесту дрони та макети техніки

Допомогу отримав підрозділ, в якому захищає Україну маркетинг-директор футбольного клубу Шахтар.

Підрозділ аеророзвідки однієї з артилерійських бригад Сухопутних військ, яка воює на східному напрямку, отримав дев’ять БПЛА Валькірія та два макети гаубиць М-777 від компанії Метінвест, повідомляє її прес-служба у четвер, 12 жовтня.

“Партію техніки – БПЛА Валькірія та макети гаубиць М-777 – від Метінвесту та Сталевого фронту Ахметова отримав маркетинг-директор ФК Шахтар, який захищає Україну з перших днів великої війни”, – говориться в повідомленні.

Автори повідомлення додали, що Олександр Мамалига, який до війни працював маркетинг-директором футбольного клубу Шахтар, нині командир екіпажу аеророзвідки однієї з артилерійських бригад Сухопутних військ ЗСУ.

“Валькірія – найефективніший вид літаків у пропорції ціна-якість, і використовується вона у найтяжчих умовах. Коли у ворога працюють РЕБи, ми використовуємо саме Валькірії, бо вони здатні літати до 45 кілометрів, а після того, як ми “підшаманюємо” – і ще далі. Саме завдяки Валькіріям ми знаходимо дуже цікаві цілі, які потім вже передаємо на ураження іншим засобам – це можуть бути командні пункти, місця з особовим складом ворога”, – розповів Мамалига.

Також він додав, що на озброєнні його бригади стоять гаубиці М-777, тому отримання макетів, які будуть вводити в оману рашистів, теж дуже важливе.

“На озброєнні у нас стоять М-777, і вони ворога дуже цікавлять, бо ми працюємо досить ефективно. Ворог використовує Ланцети, щоб знайти наші розрахунки. А значить, якісні макети напряму впливають на бойову ефективність нашого підрозділу і всієї операції загалом. Чим якісніші макети, тим важче ворогу відрізнити макет від реальної установки. Вже є прецеденти, коли макети, які були підготовлені Метінвестом, знищував ворог. Виходить, вони втратили свій засіб ураження, а наші війська не зазнали жодних втрат”, – підкреслив боєць.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що путінські окупанти знищили понад 120 макетів військової техніки.

Про те, що група Метінвест налагодила виробництво макетів військової техніки, стало відомо наприкінці серпня.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button