Україна

Абітурієнти цього року безпрецендентно часто порушували правила під час НМТ


Абітурієнти цього року безпрецендентно часто порушували правила під час НМТ

Вступники, порушуючи заборони, користувалися мобільними телефонами і надсилали завдання своїм друзям, репетиторам і в соцмережі, щоб отримати допомогу у складанні тесту.

Цього року під час проходження національного мультипредметного тесту і в українських, і в закордонних пунктах абітурієнти часто порушували правила, повідомила директор Українського центру оцінювання якості освіти Тетяна Вакуленко.

Повідомляється, що вступники, порушуючи заборони, користувалися мобільними телефонами і надсилали завдання своїм друзям, репетиторам і в соцмережі,  щоб отримати допомогу у складанні тесту.

“Цей рік є безпрецедентним щодо проявів недоброчесності вступників. Ми бачили світлини у соціальних мережах і в листуванні. Це величезна проблема.  Результати робіт учасників, які проявляли недоброчесність, були і ще будуть анульовані”, – заявила Вакуленко.

Директорка УЦОЯО зазначила, що “прикро – починати своє життя з недоброчесності”, і повідомила, що захисну складову системи оцінювання доведеться ще значно вдосконалювати.

Основна сесія НМТ завершиться завтра, 23 червня, а додаткова триватиме з 11 до 24 липня.

Нагадаємо, українським абітурієнтам надали можливість скласти НМТ у 32 країнах. 

Основна сесія НМТ триває з 5 до 23 червня, а додаткова відбудеться 11-24 липня.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button