Цікаве

З’явився знімок “молочного моря” в океані

З явився знімок молочного моря в океані

Фото: pixabay.com
З’явився знімок “молочного моря” в океані

Уперше про подібні осяйні “молочні моря” почали повідомляти ще у 18-му столітті. Але досі не було жодних доказів, що підтверджують це явище.

 
Науковці зробили фото “молочного моря” в океані. Це – незвідане свічення води, за яким багато століть спостерігали моряки, повідомляє The Guardian.
 
Зазначається, що явище виникає через те, що біолюмінесцентні бактерії світяться у воді.
 
“Такі “молочні моря” неможливо побачити недалеко від берега, вони з’являються дуже далеко в океані. Тому ніколи не знаєш, коли потрібно відправити науковий корабель, щоб сфотографувати цю подію. На сьогодні свідками цього явища було небагато людей”, – сказав Стівен Міллер з університету штату Колорадо, США.
 
Він показав фотографії із супутників, на яких видно білу пляму в Індійському океані, що мала площу приблизно 100 тисяч кв. км. Вчений припустив, що є вірогідність, що це “молочне море”.
 
“Уперше про подібні “молочні моря”, що світяться, почали повідомляти ще у 18-му столітті. Але дотепер не було жодного доказу, що мін підтвердити це явище. Тепер ми знаємо, що це світіння займає величезну територію в океані. Найголовніше, що супутники, які в майбутньому зафіксуватимуть це явище, зможуть вказати шлях науковим кораблям, щоб вчені могли детальніше вивчати цей підводний феномен”, – додав Міллер.
 
“Молочне море” // Фото: theguardian.com
 
 
Нагадаємо, танення льодовикового щита Гренландії підвищило рівень світового океану на 1,2 сантиметри. Такого показово досягнуто за останні 20 років.
 
Через 20 років пластику в океанах буде втричі більше – ООН
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button