Цікаве

Звички українців, які збивають іноземців з пантелику: список

Коли ми приїжджаємо в Китай, Німеччину чи Таїланд, то зазвичай дивуємось повсякденним звичкам місцевих жителів. А що ж бачать іноземні туристи в Україні? 1News зібрав 7 речей, які шокують приїжджих.

Українці ходять у гості без запрошення

Чому дорогою додому не зайти до близького друга чи до далеких родичів? Якщо взяти тортик, можна навіть не попереджати. Це ж рідні люди, вони завжди чекатимуть на зустріч. Така логіка мислення страшенно дивує іноземців. У більшості країн світу не заведено взагалі навідуватися в гості, особливо без приводу і запрошення.

Наприклад, ви навряд чи потрапите у будинок знайомого німця. Для цієї нації дім – це фортеця, куди не прийнято пускати сторонніх людей. Це ж саме стосується японців, корейців та британців. А ось білоруси та литовці, навпаки, люблять гостей і з радістю їх приймають. Але попередньо варто домовлятися про зустріч.

У гості можна зайти і без причини.

 

Українці щедро накривають на стіл

Не секрет, що в Україні живуть дуже гостинні люди, які нагодують, напоять і вкладуть спати. При цьому стіл буде ломитися від різних страв. Іноземці, потрапивши в гості до наших людей, дивуються різноманітності їжі і напоїв. Адже в Європі заведено на свята пригощати чаєм з десертом або ж якоюсь легкою закускою і алкоголем. Проте ніхто не буде стояти у свій день народження 8 годин на кухні.

Святкові столи завжди заставлені смачними стравами.

 

Українці завжди знімають взуття в будинку

Багатьох іноземців дивує прохання зняти взуття в коридорі. А пропозиція взути хатні капці взагалі збиває їх з пантелику. Тож не ображайтеся, коли ваш закордонний друг вирішить пройтися брудними черевиками по новому килиму – він не навмисне. Просто в деяких європейських та американських країнах не заведено розбуватися на вході в будинок. Це пов’язано із дуже чистими вулицями, де, часом, навіть миють асфальт. До того ж у тих же Штатах більшість людей пересувається машиною і дуже рідко ходить пішки.

Українці ходять по дому у капцях.

 

В Україні часто займаються самолікуванням

Навіщо йти з температурою до лікаря, коли можна попити чай з малиною, попарити ноги в гарячій воді та подихати над картоплею. Більшість українців з підозрілою недовірою ставиться до поліклінік, тож віддають перевагу бабусиним методам оздоровлення.

Такий підхід дивує іноземців, які щорічно виплачують страхування і лікуються лише в офіційних установах. Проте представникам деяких національностей все ж таки близька нетрадиційна медицина. Так, у Китаї часто займаються лікуванням травами та настоянками. Але в цій державі навіть лікар може прописати вам теплу воду і ароматичні олії.

Українці лікуються так, як їх навчили бабусі.

У більшості українських сімей матріархат

Звучить більш грубо, ніж є насправді. Проте у більшості випадків українська жінка “керує” всією сім’єю. На її плечах хатні зобов’язання, виховання дитини та заробіток грошей. Саме наші мами знають, де що лежить в домі, коли платити за комунальні послуги, що треба купити в магазині і коли відвести дитину на всі 10 гуртків. Проте й чоловіки зараз намагаються долучатися до цього процесу, знімаючи з дружин значну частину зобов’язань.

У сім'ях часто все вирішують жінки.

 

Українці купують дороге авто, навіть коли не можуть собі цього дозволити

Багато іноземців дивуються, скільки дорогих автомобілів їздять українськими дорогами. І це при тому, що країна переживає війну та економічну кризу. Але ще більше їх дивує наша шалена гонитва за останніми модними тенденціями, брендовими речами та навороченими смартфонами, яка не притаманна європейцям та американцям.

В Україні багато дорогих авто.

 

Українці часто мають по кілька освіт і навчаються пів життя

Для багатьох українців освіта – це один із показників успіху. Тож наші випускники масово вступають до вищих навчальних закладів. А ось коледжі та ліцеї втрачають свою популярність серед абітурієнтів. Ця ситуація кардинально відрізняється від європейської, де молоді люди прагнуть одразу піти працювати, тож кількість вступників щороку скорочується.

Джерело: Обозреватель

Back to top button