Цікаве

Звички і мотивація: секрет успішних занять спортом

Для того, щоб регулярно займатися спортом, не обов’язково силою змушувати себе робити це, потрібно всього лише полюбити виконувати вправи.

Про це розповіла експертка з психології зниження ваги, консультант з дієтологічного супроводу і здорового способу життя Олена Кален, передає 1News. Вона зазначила, що будь-який примус приречений на провал.

“Секрет людей, які регулярно займаються спортом, простий, – вони займаються тим, що приносить їм задоволення! Тіло кожного потребує руху, але для кожного він свій. Якщо спортом займатися не подобається, то найімовірніше, ви вибрали не той вид активності”, – підкреслила Кален.

Експертка розкрила секрет успішних занять спортом

Експертка дала кілька важливих рекомендацій, які допоможуть займатися фізичними вправами із задоволенням:

  • Потрібно знайти вид спорту, який підходить. Для цього можна сробувати кілька з них, найкраще – по 2-3 тренування. Також важливо отримувати насолоду від процесу.
  • Хвалити себе за маленькі досягнення. Щоб з’явився видимий прогрес, необхідно займатися кілька місяців. Але багатьох це демотивує. Тому важливо не чекати швидких результатів і пам’ятати, що навіть кілька вправ – це теж прогрес.
  • Потрібно слухати своє тіло. Не обов’язково весь час займатися одним і тим же видом фізичних вправ. Кожен день треба звертати увагу на те, яка частина тіла “потребує руху”.
  • Виробити правильні звички. Для регулярних занять спортом потрібна звичка, тому обов’язково займатися щодня хоча б по кілька хвилин. Тілу почне подобається, і воно буде просити ще активності.

https://www.instagram.com/p/B3oiDwEHqHG/?utm_source=ig_web_copy_link

Джерело: Олена Кален на своїй сторінці в Instagram

Back to top button