Цікаве

Знайдену на автобусній зупинці картину Тиціана продали на аукціоні

Знайдену на автобусній зупинці картину Тиціана продали на аукціоні

Фото: Christie’s
Відпочинок на шляху до Єгипту

У 1995 році картину знайшли в поліетиленовому пакеті на автобусній зупинці в Лондоні. Вона має розмір 46,2 см на 62,9 см.

Картина італійського майстра епохи Відродження Тиціана, яку одного разу знайшли на автобусній зупинці в Лондоні, була продана на аукціоні за кругленьку суму. Про це повідомляє CNN.

Зокрема, Відпочинок на шляху до Єгипту пішла з молотка на аукціоні Christie’s за 22,3 мільйона доларів. До початку торгів шедевр оцінювали у 15-25 мільйонів фунтів стерлінгів (19-32 мільйони доларів).

На картині зображені Ісус, Марія і Йосип, які відпочивають на шляху до Єгипту після того, як дізналися, що Ірод, який правив Юдеєю, хоче вбити молодого Ісуса Христа.

Ця картина розміром 46,2 см на 62,9 см вважається крихітною у порівнянні з деякими масивними роботами, якими Тиціан, справжнє ім’я якого Тіціано Вечелліо, прославився в кінці свого життя.

Твір Відпочинок на шляху до Єгипту він створив у першому десятилітті 16 століття, ще на початку своєї кар’єри.

Після переходу з рук одних європейських аристократів до інших картина була викрадена наполеонівськими військами під час французької окупації Відня в 1809 році та вивезена до Парижа.

У 1815 році її повернули до Відня, і вона знову потрапила до приватних колекцій, поки не опинилася у Джона Александра Тінна, 4-го маркіза Бата, у графстві Вілтшир, Англія.

У 1995 році її було викрадено з Лонгліта, будинку нащадків Тінна, і вона зникла на сім років, поки її не знайшов на автобусній зупинці в Лондоні детектив Чарльз Гілл.

Раніше повідомлялося, що акварельну ілюстрацію до першої книги серії Джоан Роулінг Гаррі Поттер і філософський камінь продали на аукціоні за 1,9 мільйона доларів.

Прикордонники України помогли знайти картину, вкрадену з музею Нідерландах

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

15 − eleven =

Back to top button