Цікаве

Знайдено скелет найважчої тварини в історії

Знайдено скелет найважчої тварини в історії

Фото: Alberto Gennari
Знайдені останки, які можуть належати найважчій тварині в історії

Група вчених виявила на півдні Перу останки кита, що є претендентом на звання найважчої тварини, яка коли-небудь існувала на Землі.

В пустелі Іка на півдні Перу дослідники виявили залишки величезного та давно вимерлого кита. Про це повідомляє The Guardian.

Мисливці за скам’янілостями вивчили знахідку та тепер припускають, що їм вдалося виявити скелет найважчої істоти за всю історію.

До цього моменту звання найважчої істоти у світі утримував синій кит, але тепер вчені вважають, що недавно виявлений кит (Perucetus colossus),який жив десятки мільйонів років тому на нашій планеті, може обійти його. Попри те, що гігантський кит поступався синьому киту в довжині – 20 метрів проти 25, його вага була значно більшою, ніж у синього кита. За їхніми оцінками, маса стародавнього виду складала від 85 до 340 тонн.

Дослідники дійшли такого висновку після порівняння 13 хребців, чотирьох ребер і однієї стегнової кістки Perucetus colossus з кістками близьких родичів кита. Результати свідчать про те, що крім своїх величезних розмірів, у стародавніх китів, ймовірно, також були передні кінцівки для ходіння по морському дну та маленькі рудиментарні задні кінцівки.

“Якщо ми подивимося на найскромнішу оцінку в 85 тонн (щойно виявленої тварини), ми точно знаходимося в центрі синього кита, який є найбільшою твариною з відомих на сьогоднішній день”, – сказала Елі Амсон, фахівець із скам’янілостей ссавців у Державному музеї природної історії в Штутгарті.

Утім, дослідники наголошують, велика ймовірність, що в океані живуть особини синіх китів, які значно більші за тих, що відомі людині.

Альберто Колларета, палеонтолог із Пізанського університету з колегами виявили скам’янілості стародавнього кита ще 13 років тому, однак після знадобилося багато років на підготовку до вивчення. На відміну від більшості китів, які мають відносно легкий скелет і можуть полювати на рибу, що швидко рухається, та інших морських істот, P. colossus мав важчі кістки і, швидше за все, був повільно плаваючим падальщиком.

Раніше повідомлялося, що у Шотландії 44-річний чоловік виявив кістки дельфіна віком вісім тисяч років. 

Виявлено новий вид крихітних істот

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button