Цікаве

Знайдено природну речовину, яка знищує коронавірус

Німецькі дослідники виявили речовину природного походження, здатне ефективно гасити коронавірус, повідомляє 1NEWS з посиланням на lenta.ua.

Як пише bioRxiv, мова йде про гліцирризинову кислоту, яка міститься в корені солодки.

Співробітники університетської клініки в Ессені провели лабораторний експеримент з екстрактом кореня солодки. В рамках досвіду речовина додавалося в 100 п’ятдесятивідсотковою інфекційних доз коронавірусу, які інкубувались протягом однієї години при температурі близько 37 градусів Цельсія. Такий же досвід був повторений на особливих конфлюентних клітинах Vero E6.

Експеримент показав, що водний екстракт кореня солодки демонструє пригнічує коронавірус ефект вже при концентрації близько 0.5-1 мг / мл. Йдеться, як уточнюють вчені, про більш низьку концентрацію, ніж в чаї з кореня солодки. Автори досвіду впевнені, що чай з кореня солодки – це ефективний засіб при лікуванні COVID-19.

Слід зазначити, що вчені вже звертали увагу на противірусні ефекти, що будуть демонструватися гліцирризиновою кислотою. Речовина створює протизапальну і антиоксидантну дію, тому може використовуватися для лікування вірусних інфекцій. Ефект кореня солодки необхідно вивчити більш детально, але вже зараз відомо, що це природний засіб є безпечним і добре переноситься.

 

 

Back to top button