Цікаве

Свинина у томатній підливі

Свинина у томатній підливі

Содержание

Продукти для блюда

  • свиняча шия – 750 гр.
  • цибуля ріпчаста — 180 гр.
  • морква – 150 гр.
  • перець солодкий червоний – 250 гр.
  • томатная паста — 3 ст.л.
  • помідор — 200 гр.
  • паприка копчена солодка – 1 ст.л.
  • лавровий лист – 1 шт.
  • вершки — 100 гр.
  • борошно пшеничне – 1 ст.л.
  • сіль
  • перець
  • вода — 0,5 л.
  • олія рослинна для обсмажування

Як готувати?

Нарізаємо свинину на шматочки середнього розміру.

Цибулю півкільцями, моркву та перець брусочками, помідор натираємо на великій тертці (без шкірки).

Обсмажуємо до м’якого стану цибулю на сковороді з олією.

Додаємо моркву та обсмажуємо також до м’якого стану моркви.

Перекладаємо цибулю та моркву в окрему ємність.

На цій же сковороді обсмажуємо до золотистої скоринки свинину.

Визволяємо середину сковороди і додаємо томатну пасту, обсмажуємо її постійно помішуючи приблизно 30 секунд. Додаємо перетерті помідори, а також повертаємо цибулю та моркву.

Добре все перемішуємо та додаємо приблизно 0,5 л. теплої води та лавровий лист.

Доводимо до кипіння.

Солимо і перчимо на смак і гасимо під закритою кришкою при слабкому кипінні приблизно 1 годину.

У цей час змішуємо одну склянку води з борошном, добре перемішуємо.

Додаємо сметану та добре перемішуємо.

Після того як одну годину згасимо м’ясо, додаємо солодкий перець та червону паприку, гасимо на слабкому вогні ще приблизно 10-15 хвилин.

Після цього додаємо сметано-борошняну суміш.

Гасимо 2-3 хвилини і подаємо до столу з улюбленим гарніром!

Відеоурок

Back to top button