Цікаве

Житомир може повністю відмовитись від газу

Житомир може стати першим містом в Україні, в якому буде прийнята кліматична стратегія, що дозволяє повністю перейти на поновлювані джерела енергії. Міськрада підписала меморандум про співпрацю в енергетичній сфері з однією з неурядових організацій.

Планується, що дана стратегія буде прийнята на найближчі 30 років, повідомляє 1News.

Першим пунктом стратегії йде питання енергоефективності та зменшення викидів вуглекислого газу. Також Житомир планують перевести на LED-освітлення і модернізувати об’єкти бюджетної сфери.

“Нами вже розроблено муніципальний енергетичний план, в процесі написання Концепції інтегрованого розвитку міста: напрацьовано 6 пріоритетів, одним з яких є “Зелене місто”- розповів мер Житомира Сергій Сухомлин.

Крім економії енергії, а також захисту навколишнього середовища, в цьому питанні також обговорюється і економічний стан України.

“Нам вкрай важливо брати курс на енергобезпеку, енергонезалежність. Таким чином Житомир встав на шлях кліматичного лідерства, тому що це перше місто, в якому народжується місцева кліматична політика. Адже відмова від викопного палива – головна передумова збереження клімату на планеті” – відзначили в мєрії.

За даними Інституту економіки та прогнозування Національної академії наук України, Україна має необхідний технічний потенціал і економічні передумови для збільшення частки “зеленої” енергії в енергобалансі країни до 91% вже до 2050 року.

Раніше повідомлялось про те, що Президент України Петро Порошенко своїм указом визнав за доцільне приєднання країни до Статуту Міжнародного агентства з відновлюваних джерел енергії.

Джерело: “Аргументи і факти”

Back to top button